Updates


11 september 2020 Release Oostenwind

vrijdag 11 september is de single “Oostenwind” van Nick & Simon in release gegaan. Het nummer werd geschreven tijdens schrijfsessies waarin als inspiratie de tracks en het geluid van Simon & Garfunkel centraal stond, maar dan vertaald in het Nederlandstalige Nick & Simon geluid.  

 

“Veel van onze nummers hebben een hoopgevende boodschap. Maar soms gebeurt er iets heftigs in het leven van mensen, waarbij er helemaal geen 'happy end' is. Wij wonen aan het IJsselmeer en bij ons is oostenwind altijd ongunstig. Dat zat in mijn hoofd.” aldus Nick, die de tekst schreef voor Oostenwind. Nick & Simon kozen in dit liedje voor een element uit de natuur: de striemende oostenwind. 

 

De sessie met Gordon Groothedde leverde naast 'Oostenwind' nog een ander juweeltje op die op het later dit najaar te verschijnen nieuwe album NSG is te vinden. Het conceptalbum, Nederlandstalig, zal op 6 november verschijnen.

 

Op 27, 28 en 29 november spelen Nick & Simon in het Coronaproof Scala theater in de Utrechtse Jaarbeurs waar nog beperkt kaarten voor beschikbaar zijn via NTK.nl, net als voor het net aangekondigde optreden in het M-theater Maastricht op 10 december.

 

Gerelateerd nieuws