Updates


31 maart 2021 Nieuwe documentaire: Take a chance on me

Na de succesvolle reeks Homeward Bound over Simon en Garfunkel, duiken Nick, Simon en Kees wederom in de wereld van een bekende popgroep. Dit keer is het de beurt aan Kees om zijn muzikale inspiratiebron uit te lichten: ABBA. Als klein jongetje is Kees al geraakt door de magie en de muziek van de Zweedse popgroep. Ook Nick en Simon zijn onder de indruk van hun muzikaliteit. Het trio reist naar verschillende plekken die van betekenis zijn geweest voor de bandleden Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid. Nick, Simon en Kees achterhalen als documentairemakers bijzondere verhalen en spreken met belangrijke personen om de geschiedenis van ABBA vast te leggen. Nick, Simon & Kees: Take a chance on me is vanaf vrijdag 30 april om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Verschillende generaties zijn met de muziek van de Zweedse popgroep opgegroeid. ABBA is dan ook hét voorbeeld dat muziek verbindt. Nummers als Waterloo, Take A Chance On Me en Dancing Queen zijn bij zowel jong als oud bekend en echte klassiekers. Tijdens de reis door Zweden komen Nick, Simon en Kees meer te weten over de band(leden), de muziek en de tijdsgeest waarin ABBA kon uitgroeien tot een van de grootste en succesvolste bands ter wereld.

De Volendammers zitten behoorlijk dichtbij de bron. Ze bezoeken de Metronome studio’s waar de meeste ABBA-nummers zijn opgenomen. Ook ontmoeten ze verschillende vrienden van de bandleden, onder wie Tonny Roth, een jeugdvriend van Björn, met wie ze touren door thuisstad Västervik en spelen ze samen met Lasse Wellander, de vaste gitarist van ABBA, een prachtige akoestische versie van het nummer Chiquitita. 

Door de hele serie worden ABBA-nummers in een Nick & Simon-jasje gestoken. In iedere aflevering is de spanning voelbaar hoe dichtbij Nick, Simon en Kees bij de iconische bandleden komen. De puzzelstukjes vallen gedurende de serie op zijn plek met als afsluiter een bijzondere muzieksessie met oud ABBA-muzikanten, waarvoor ze de vier bandleden op een persoonlijke manier hebben uitgenodigd. Een ontmoeting met Benny, Bjorn, Agnetha en Frida zou hun avontuur natuurlijk compleet maken. Maar gaat deze droom van Kees in vervulling? Nick, Simon en Kees: Take a chance on me volgt het maakproces van een voor hen memorabele documentaire. Deze documentaire die gedurende hun reis wordt gemaakt wordt later ook uitgezonden. Het tv-programma is
 geproduceerd door Fast Forward Amsterdam.

 

Nick, Simon & Kees: Take a chance on me is vanaf vrijdag 30 april om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Gerelateerd nieuws